Help! Klontjes dons in een gewassen jas (opgelost).


IMG_7495Er is al veel op Internet geschreven over klonten bij het wassen van dons, en ook de oplossing om dat te herstellen. Overal lees je over tennisballen bij de was en in de droger.

De aantallen variëren van 3 tot 6. Ik heb de tennisballen nog even met de hand gewassen om er zeker van te zijn dat ze niet zouden afgeven.

IMG_7493Na het wassen van een donsjas is het dons allemaal gaan klonten. Ook toen de jas droog was zaten de klonten er nog steeds in. Je kan het goed zien als de jas tegen het licht gehouden wordt (foto rechts).

Op meerdere plaatsen las ik dat het helpt om de jas te wassen met tennisballen er bij, maar de jas komt bij mij nog steeds uit de wasmachine met klontjes dons.
Vervolgens heb ik de jas in de droger gestopt inclusief de tennisballen en de droger op een dekbed programma gezet van zo’n 3,5 uur. Omdat ik me zorgen maakte over eventueel krimpen van de jas, heb ik na 1,5 uur eens gekeken. Nog steeds klonten. Help! denk je dan.

IMG_7494Ik was al van plan om hem vakje voor vakje los te pluizen, maar heb toch de jas weer in de droger gestopt voor het resterende deel van het programma. Na twee uur en 10 minuten ben ik weer gaan kijken en tot mijn verbazing was de jas weer helemaal goed. Alle dons was heerlijk fluffy geworden en zat weer netjes verspreid.

Dus zoals Ria schrijft op de site van huishoud plaza, moet je gewoon geduld hebben. Het dons moet echt heel droog worden voordat de klonten weg zijn.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Life Hacking

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: